English

10. klasse på Tietgen Business

Med en 10. klasse på Tietgen Business bliver du klogere på hvad en erhvervsuddannelse er og om det er noget for dig!

10. klasse på Tietgen Business

Med en 10. klasse på Tietgen Business får du et år, hvor du kan forbedre dine karakterer, blive mere moden og blive klar til at træffe det helt rigtige valg af ungdomsuddannelse.

Vi har et læringsmiljø, som sikrer en høj faglighed og udvikler dine personlige kompetencer, som gør dig klar til at vælge den rigtige ungdomsuddannelse – hvad enten det er eud, eux, hhx eller stx.

På Tietgen Business får du et anderledes skoleår i 10. klasse med mulighed for at vælge lige præcis den linje, der passer bedst til dig og dine interesser. På alle linjer bliver du undervist i obligatoriske fag som dansk, matematik og engelsk, som du kender fra folkeskolen. Og samtidig snuser du til nye fag som samfundsfag, afsætning, innovation samt design og sociale medier.

 

Se her hvorfor du skal tage din 10. klasse på Tietgen Business

Vælg mellem tre linjer

Innovation

Innovation er for dig, der ser dig selv med en fremtid indenfor handel eller måske som selvstændig. Du får et skoleår, hvor dit faglige niveau styrkes, og dine personlige kompetencer udvikles.

Kun fantasien sætter grænser

På Innovation-linjen har vi fokus på iværksætteri, entreprenørskab og innovation. På denne linje er det kun fantasien, der sætter grænser, og du lærer, hvordan du kommer fra en god idé til endeligt produkt.

Du bliver undervist i følgende fag

 • Iværksætteri
 • Eventplanlægning
 • Innovation
 • Afsætning/markedsføring
 • Dansk (C-niveau)
 • Engelsk (C-niveau)
 • Samfundsfag (C-niveau)

Som en del af forløbet skal du deltage på iværksætteri- og innovationsmesser, hvor du skal præsentere din idé, og den vil så blive vurderet af dommere hentet ind fra erhvervslivet.

I undervisningen tager vi udgangspunkt i virksomheder omkring os, og du lærer hvordan ting fungerer i praksis.

Timerne sammensætter vi, så du både får almindelig klasseundervisning, men også laver projekter, hvor du skal bruge dine kreative og opfindsomme sider.

Et 10. klasses-forløb med innovation giver dig en stærk profil til en karriere indenfor alle former for business-verdenen. Du lærer at tænke kreativt, få idéer og føre dem ud i livet.

 

Digital markedsføring og design

Nu får du en unik mulighed for at arbejde professionelt med design, markedsføring og sociale medier. Har du en drøm at være designer eller arbejde med markedsføring og de nyeste trends, er denne linje lige noget for dig.

Lær at bruge sociale medier professionelt

Du lærer, hvordan du fanger opmærksomheden på de sociale medier, og hvordan du bruger Facebook, Instagram og Youtube som markedsføringskanal. Du lærer også at bruge digitale medier, lave industrielt design og arbejde med tendenser i fremtidens marketing.

Vi har et designværksted på Tietgen Business, hvor du kommer til at udvikle ideer til butikkens koncept og visuelle profil, lave moodboards og arbejde med visuel merchandising elementer

På digital markedsføring og design-linjen har vi fokus på kreativitet, innovative metoder og de nyeste trends. Du får undervisning i følgende fag:

 • Eventplanlægning
 • Afsætning/markedsføring
 • Design
 • Sociale medier
 • Dansk (C-niveau)
 • Engelsk (C-niveau)
 • Samfundsfag (C-niveau)

Fagene design og afsætning/markedsføring indeholder alt lige fra design af produkter til markedsføring af disse. Du lærer at arbejde professionelt med designprocessen fra idéudvikling til det færdige produkt.

På Tietgen Business får du et godt studiemiljø, og på Digital markedsføring og design-linjen sigter vi efter, at du når dine mål. Du bliver selvstændig, god til at tage ansvar og samarbejde gennem det praktiske arbejde med markedsføring og design.

 

Event

Drømmer du om at arbejde med eventledelse, sportsmanagement og oplevelsesøkonomi og vil du gerne styrke dine ledelseskompetencer – så er vores nye 10. klassen eventledelse skabt til dig?

FOR DIG SOM BRÆNDER FOR AT SKABE FREMTIDENS SPORTSBEGIVENHEDER

Du kommer til at prøve kræfter med planlægning, ledelse og kommunikation i virkeligheden. 

Gennem virksomhedsopgaver og praktikforløb hos større virksomheder, som Odense Sport og Event, kommer du til at arbejde med at planlægge og markedsføre events – det kan være sportsevents, events i butikker og får du sparring på din faglighed og personlige kompetencer.

Du får undervisning i følgende fag

 • Camp, hvor du arbejder med udvikling af ledelseskompetencer
 • Eventledelse
 • Oplevelsesøkonomi
 • Sportsmanagement
 • Dansk (C-niveau)
 • Engelsk  (C-niveau)
 • Samfundsfag (C-niveau)

Det særlige ved at tage en 10. klasse hos os er at du tager din 10. klasseseksamen og starter din erhvervsuddannelse på samme tid. Når dit 10. klassesforløb hos os er afsluttet har du nemlig både en 10. klasse og et grundforløb 1 i hånden.

Studietur

I løbet af skoleåret har vi indlagt forskellige ture, virksomhedspraktik og brobygning. En fast del af forløbet er også en studietur til udlandet, hvor vi fx besøger en innovativ virksomhed, eller bliver inspireret og udfordret på anden måde.

Samarbejde med UngOdense

Forløbet udbydes i samarbejde med UngOdense, hvor du får folkeskolefagene; dansk, matematik, engelsk og tysk (valgfag). Du går til afgangsprøve i disse fag

 

Undervisning sammen med eud- og eux-elever

Din hverdag i 10. klasse vil være sammen med elever fra eud og eux business, der alle er ved at tage deres uddannelse på Tietgen Business. Det sker i vores lokaler på Lerchesgade 29 i Odense. Du kommer derfor allerede her til at lære vores skolen at kende og opleve studiemiljøet på vores business-uddannelser. Desuden bliver du undervist af lærere fra både folkeskolen og vores uddannelser.

Adgangskrav til 10. klasse

For at blive optaget på 10. klasse på Tietgen Business skal du have:

 • gået 9 år i skole
 • bestået folkeskolens afgangsprøve
 • 02 i dansk og 02 i matematik

Optagelse i 10. klasse

Du søger optagelse på en af vores 10. klasseslinjer på optagelse.dk

Hvis du vil starte på et af vores 10.klasses-forløb skal du ansøge via optagelse.dk.

Sådan søger du optagelse på vores 10. klasseslinjer
Du skal, under fanebladet "Uddannelsesønsker" på optagelse.dk, vælge 10. klasse som "uddannelsesområde". Når du har gjort det, kommer der en liste over skoler frem. Her skal du vælge UngOdense.

Har du problemer med at udfylde dine oplysninger på optagelse.dk, kan du finde en vejledning til sitet her.

 

Kontakt

Har du spørgsmål til vores 10. klassesforløb er du velkommen til at kontakte: