English

Ny mesterlære

Ny mesterlære er den praktiske version af eud business. Du starter i mesterlære i en virksomhed inden for butik, handel eller event, og veksler løbende mellem arbejde der og undervisning på skolen.

Start i mesterlære i en virksomhed

Ny mesterlære er den mest praktiske vej til en erhvervsuddannelse. Du begynder din Ny mesterlære-uddannelse i en virksomhed inden for butik, handel eller event, og veksler løbende mellem arbejde der og undervisning på Tietgen Business. 

En eud med fokus på arbejde i virksomheden

Du kan vælge Ny mesterlære inden for alle tre brancher på eud-uddannelsen: butik, handel og event. Du får præcis den samme uddannelse, som hvis du tager en traditionel eud business. Du starter bare i mesterlære, hvor du kommer ud og arbejder i virksomheden med det samme. Det eneste det kræver er, at du har en uddannelsesaftale med en virksomhed, hvor du kan starte. En uddannelsesaftale er en kontrakt mellem dig som elev og den virksomhed, du skal være i mesterlære hos. 
Du får elevløn under hele uddannelsen.

Ny mesterlære er for dig, der

  • gerne vil prøve dig selv af for at se, hvad du kan i praksis
  • måske er skoletræt, og hellere vil ud at arbejde
  • måske kender jobbet/branchen fx gennem et tidligere fritidsjob

Forløbet

Uddannelsen tager tre år og er delt op i et grundforløb og et hovedforløb - præcis som den traditionelle eud business. Grundforløbet tager et år og hovedforløbet tager to år.

Grundforløbet (1 år)
Det første år vil du både være i butikken/virksomheden og på Tietgen Business. Konkret er du på skolen 2 dage om ugen (2 x 20 uger). Resten af tiden er du på arbejdspladsen.

På Tietgen Business er ny mesterlærer undervisningen placeret side om side med vores andre eud-elever. Du vil blive undervist i følgende grundfag:

  • Projektfag/dansk C
  • Engelsk C
  • Erhvervsinformatik C
  • Virksomhedsøkonomi C
  • Afsætning C

Året afsluttes med en eksamen i et af grundfagene.

Hovedforløbet (2 år)
Når du har færdiggjort dit grundforløb, starter du på hovedforløbet, hvor du primært er på arbejdspladsen, kun afbrudt af enkelte skoleophold - præcis som på den traditionelle eud business. Læs mere om hovedforløbet her. 

Adgangskrav

For at kunne starte i Ny mesterlære kræves det, at du har gennemført minimum 9. klasse. Der er dog ingen krav om at have bestået særlige fag. 

Optagelse

For at starte på et Ny mesterlære-forløb skal du have en uddannelsesaftale med en virksomhed.

Kontakt en studievejleder

Hvis du har spørgsmål til Ny mesterlære-uddannelsen er du velkommen til at kontakte vores studievejleder. 

Connie Gehling

Studievejleder, Tietgen Business Telefon: 65 45 26 13 Mail: coge@tietgen.dk

Flemming Wazar Jørgensen

Studievejleder, Tietgen Business Telefon: 65 45 26 14 Mail: fwjo@tietgen.dk

Terese Termansen

Studievejleder, Tietgen Business Telefon: 65 45 26 15 Mail: tete@tietgen.dk