English

Videreuddannelse med eux

Eux business er også en gymnasial uddannelse og derfor adgangsgivende til de videregående uddannelser

Med en eux business kan du læse videre

En eux business er først og fremmest en erhvervsuddannelse, der giver dig muligheden for at gøre karriere i erhvervslivet og få en masse god erfaring, som du kan bygge videre på, hvorend du er på vej hen.

Hvis du har lyst og mod på videreuddannelse anbefaler vi, at du vælger videreuddannelse efter du har gjort din eux færdig - altså at du gennemfører dit grund- studie- og hovedforløb. Det er netop kombinationen, der gør denne uddannelse helt særlig og meget attraktiv hos virksomhederne. Den erfaring, du får i elevtiden i en virksomhed, kan ingen tage fra dig, men giver dig derimod et stærkt kort på hånden og god økonomi, når du senere vil udvide din karriere med videreuddannelse.

Det er dog muligt at fortsætte i det videre uddannelsessystem efter dit studieforløb på eux business.

Muligheder for videreuddannelse

Der skelnes mellem to typer af adgange, som afhænger af om du har færdiggjort hele dit eux-forløb eller blot første del (grund- og studieforløb).

Generel adgang til videreuddannelse

Vælger du at afslutte hele din eux med 2 års elevtid, får du generel adgang til videreuddannelse, hvilket er præcis den samme adgang som alle andre studenter har med deres studentereksamener (stx, hhx, htx). Det betyder, at du også her har adgang til universitetsuddannelserne.

Begrænset adgang til videreuddannelse

Du har begrænset adgang til videreuddannelse efter euxs første del (dit grund- og studieforløb). Det betyder, at du har adgang til korte og mellemlange videregående uddannelser. Fx akademi- og bacheloruddannelser på erhvervsakademierne  eller til professionsuddannlserne, som fx sygeplejerske, politibetjent, terapeut og skolelærer. 

Læs mere om uddannelser, optagelse og adgangskrav på

Find mere information om videreuddannelse generelt på UddannelsesGuiden

Kontakt en studievejleder

Har du spørgsmål til vores uddannelser, optagelse, adgangskrav eller andet er du velkommen til at kontakte en af vores studievejledere, eller ringe studievejledningen på 65 45 26 29.

Connie Gehling

Studievejleder, Tietgen Business Telefon: 65 45 26 13 Mail: coge@tietgen.dk

Flemming Wazar Jørgensen

Studievejleder, Tietgen Business Telefon: 65 45 26 14 Mail: fwjo@tietgen.dk

Terese Termansen

Studievejleder, Tietgen Business Telefon: 65 45 26 15 Mail: tete@tietgen.dk