English

Er du fremtidens leder?

Har du de rette kompetencer og mod på at møde virkeligheden allerede mens du går på skolen? Så er du den rette til at være koblet på en spændende virksomhed samtidig med dit forløb på skolen

Fremtidens leder - et talentprojekt

Har du en drøm om at blive en af fremtidens ledere, er talentforløbet på Tietgen Business et godt sted at starte.

Talentforløbet åbner døre for dig, der gerne vil skabe en karriere inden for kontor, butik eller handel. Vi spotter talenterne og tilbyder dem ekstra udfordringer og unikke muligheder. Så hvis du har flair for dit fag, og gerne vil give dig selv et godt udgangspunkt, kan vi sammen udvikle dit talent.

Som elev på talentforløbet kobler vi dig sammen med en af vores tilknyttede virksomheder og sammen former vi dig til at blive en af fremtidens ledere. Og hvem ved, måske ligger der en elevplads til dig hos virksomheden efter dit grundforløb. 

Grib udfordringen

Som talentforløbselev vil du få tilbudt et fritidsjob i en af talent-virksomhederne, så du allerede her kan få kendskab til, hvordan virksomheden fungerer. I løbet af dit grundforløb kommer du i praktik både hos den virksomhed du er tilknyttet, men også hos andre virksomheder, så du kan se, hvordan tingene fungerer andre steder, og måske få gode idéer til, hvordan tingene kan gøres på en ny måde.

Under hele forløbet får du tilknyttet en mentor fra din talent-virksomhed. Det vil typisk være en tidligere elev, der kan hjælpe dig med spørgsmål og give dig gode råd.

Vores virksomheder

Vi har tilknyttet 9 virksomheder til talentforløbet:

 • Coop
 • JYSK
 • Matas
 • Bygma 
 • OUH
 • Flying Tiger Copenhagen
 • Svendborg Kommune
 • Føtex
 • Bestseller-koncernen, der har butikkerne Jack & Jones, Vila, Bestseller, Pieces, Vero Moda, Name It, Selected og Bianco

Hvordan bliver du talentelev?

Som elev vil du allerede i forbindelse med skolestart blive orienteret om talentforløbet. Men det er i det sidste ½ år, du går hos os, at vi realiserer dit talent! 

Starter du på:

 • eud grundforløb 1, får du muligheden efter ½ år
 • eud eller euv grundforløb 2, får du muligheden i forbindelse med din opstart
 • eux grundforløb 1, får du muligheden efter 1½ år
 • eux eller euv med eux grundforløb 2, får du muligheden efter 1 år

Vi spotter dem vi kan se har talent, og det kan både være dem, der har vist interesse ved skolestart og dem, der først har lært forløbet at kende efter de er startet. Men du har også selv mulighed for at tilkendegive din interesse.

Vi stiller krav

Som talentelev stiller vi krav og har forventninger til dig. Vi stiller krav, fordi vi vil være sikre på, at du vil udvikle dit talent sammen med os. Så vores talentelever skal

 • have lavt fravær (lavere end 5%)
 • være geografisk mobile  

Hvornår er man et talent?

Når vi spotter vores talenter kigger vi dels på hvor dygtig du er til dit fag og dels på: 

 • dine sociale kompetencer
 • din vilje 
 • dit engagement
 • din nysgerrighed
 • hvor kreativ/innovativ du er
 • hvor servicemindede du er
 • din evne til at bevare overblikket

Sammen med virksomhederne på talentforløbet vurderer vi dig løbende på disse punkter. Vi vil nemlig gøre dig til en attraktiv medarbejder med talent inden for sit fag. 

Talentforløb i samarbejde med erhvervslivet

Vi giver EUX- og EUD-uddannelserne et ambitiøst løft, når de dygtigste 10 procent af eleverne allerede efter den første uge udtages til et særligt talenthold, der kobles med virksomheder.

Håbefulde unge, der drømmer om at gøre karriere og blive leder indenfor eksempelvis detail, kontor eller handel, har fået en helt ny mulighed. Tietgen Business har nu et ganske særligt talentprogram

De 10 procent mest talentfulde elever bliver udpeget og tilbudt et talentforløb, som blandt andet indebærer en række praktikophold i en virksomhed og mentorordning.

Bag udvælgelsen står Tietgen Business og flere virksomheder.

- Det handler ikke blot om at fange de elever, som er fagligt dygtige og kan fremvise de højeste karakterer. Det handler lige så meget om at få fat i de elever, der besidder nogle personlige kompetencer – høj energi, nysgerrighed, innovativ tænkning, ansvar og lederevner – som blot venter på at blive forløst, siger Flemming Wazar Jørgensen, uddannelseschef, Tietgen Business.        

Elever præsenteres for det nye

De elever, som i sidste ende bliver udpeget til talentprogrammet, har allerede inden studiestart søgt om at komme i betragtning. Flemming Wazar Jørgensen understreger dog, at der skal noget ekstraordinært til for at slippe gennem nåleøjet.

- Vi afholder en form for ansættelsessamtaler, hvor eleven får mulighed for både at overbevise os som uddannelsesinstitution og den virksomhed, som vedkommende skal udgøre rammen om hans eller hendes uddannelsesprogram. Det vil i hvert tilfælde bero på en individuel vurdering, siger Flemming Wazar Jørgensen. 

Coop er med

En række virksomheder har allerede meldt sig til talentprogrammet. Det gælder både store virksomheder og institutioner som Coop, Matas, H&M, Bygma, Odense Universitetshospital samt flere mindre virksomheder. De ser nemlig  en stor fordel ved, at de allerede på uddannelsesniveau er med til at forme fremtidens ledere til deres virksomheder.

- For os er det en enestående mulighed for at sikre, at vi også i fremtiden har dygtige medarbejdere og ledere til vores mange butikker i og omkring Odense. Når vi allerede på uddannelsesniveau kan gå ind og arbejde målrettet med elevernes evner og potentiale, har eleverne de bedste betingelser til at få en stærk karriere i Danmarks størst detailhandelskoncern, siger Morten Lynge Lauridsen, HR-Udviklingschef i Coop, som i forvejen har Danmarks mest omfattende elevprogram med ca. 1000 elever.

Yes, Bestseller er med!

Vores talentforløb tager form, og endnu en attraktiv virksomhed har koblet sig på projektet.

Da vores praktikkonsulent Christel Bjerremann, uddannelseschef Flemming Wazar Jørgensen og underviser Claus Hindkjær kom hjem fra deres besøg hos Bestseller i Brande i går torsdag, var det med brede smil på læberne. "Yes, den er hjemmme!" lød det fra dem alle tre. 

Mødet hos den danske tøjgigant havde båret frugt - Bestseller bliver en del af Tietgen Business' talentforløb på EUD- og EUX-uddannelsen, der starter til august 2017. "Flere og flere virksomheder knyttes til projektet, der har tilformål at koble de mest målrettede og talentfulde elever på Tietgen Business med de virksomheder, som senere kan tage dem i lære - og gøre dem til fremtidens ledere", fortæller uddannelseschef Flemming Wazar Jørgensen.

Bestseller melder sig på banen sammen med en række virksomheder, der alle er klar til at tage et socialt ansvar, når det gælder erhvervsuddannelsen af unge. Senest har Tietgen Business indgået aftale med Bygma og nu Bestseller.

I alt indgår ni virksomheder nu i samarbejdet, nemlig: Coop, H&M, Matas, Bestseller, Bygma, Flying Tiger og Copenhagen, Svendborg kommune og OUH. Dermed er alle hovedforløb repræsenteret, og vi glæder os til at implementere samarbejdet – og realisere ambitionen om at få skabt en spændende karrierevej for de kommende talenter på Tietgen Business.