English

Muligheder efter hhx

Med en hhx har du et hav af muligheder for at videreuddannelse på universitetet eller på et erhvervsakademi. Du kan også starte din karriere i erhvervslivet eller taget et praktikophold i udlandet.

Hvad er næste skridt?

Huen er i hus, studenterkørslen overstået og du er nu klar til næste skridt. Men hvad skal det næste skridt være?

Hvis du hellere vil ud og gøre karriere i erhvervslivet har du også mulighed for det - både i Danmark og i den store verden. Du kan også tage et år i praktik i udlandet, hvis du har brug for at opleve verden. 

Videreuddannelse

Med en studentereksamen fra Tietgen Handelsgymnasium har du masser af muligheder for at videreuddanne dig. En hhx giver dig adgang til alle videregående uddannelser på universiteter, handelshøjskoler, erhvervsakademier samt andre korte og mellemlange uddannelser. 

Du kan blandt andet blive journalist, jurist, politibetjent, folkeskolelærer, socialrådgiver, pædagog, korrespondent og meget, meget mere. 

Studievalg Danmark

Her på gymnasiet kommer Thomas Gudjonsson fra Studievalg Danmark. Studievalg tilbyder individuel vejledning, og tider kan bookes af alle årgange. Derudover har Studievalg kollektiv vejledning for alle årgange i løbet af året.

Hvis Thomas ikke er på skolen, når du har brug for vejledning, er du velkommen til at booke en træffetid eller sende en mail.

Thomas Gudjonsson
Studie- og karrierevejleder
thg@studievalg.dk

Eller besøg studievalg.dk eller book vejledning på studievalg.dk/book  

”Alle spørgsmål og tanker om uddannelse er vigtige og velkomne ... store som små!”

Studievalg vejleder om:

  • Videregående uddannelse
  • Optagelse
  • Tvivl og valg
  • Adgangskrav
  • Kvote 1 og 2
  • Supplering
  • Sabbat
  • Job og karriere
  • Efteruddannelse 

HUSK! Du kan også booke vejledning hos Studievalg Danmark, efter du er blevet student.
Vi træffes derudover også på mail, telefon og Skype. Se mere på studievalg.dk. 

Brug adgangskortet

Uddannelsesguiden har lavet et adgangskort, hvor du kan selv kan sammensætte din uddannelse og se, hvilke videregående uddannelser din hhx-eksamen giver adgang til. Adgangskortet indeholder alle videregående uddannelser, både erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser, kunstneriske uddannelser og universiteternes bacheloruddannelser.  Du kan også bruge kortet til at se, hvilke fag og niveauer en given uddannelse kræver. Det er dem, man kalder specifikke adgangskrav. Du finder adgangskortet her

 

 

Praktik i udlandet - PIU

Hvert år er der et antal elever fra Tietgen Handelsgymnasium, der efter af­sluttet studentereksamen tager et års praktikuddannelse i Tyskland eller Eng­land. Efter dette praktikophold kan du færdiggøre din uddannelse i Danmark i en virksomhed inden for samme branche. Du kan også bruge praktikopholdet som baggrund for videre studier.

Karriere i erhvervslivet

Hvis du vil starte din karriere i erhvervslivet kan du fx vælge at fortsætte videre som elev i en virksomhed. Du kan vælge mellem følgnede brancher: butik/detail, handel, kontor, event eller finans.
Hvis du ønsker en elevplands indenfor en af de fire brancher, skal du kontakte Tietgen PraktikService, som hjælper dig videre.