English

Samarbejde om uddannelse

Vi har et tæt samarbejde med grundskolerne og det lokale erhvervsliv.

Brobygning

På Tietgen Handelsgymnasium tilbyder vi brobygnings- og præsentationskurser af henholdsvis 5 og 2-3 dages varighed.

Her får du mulighed for at opleve atmosfæren på handelsgymnasiet og snuse til både kendte og nye fag som for eksempel virksomhedsøkonomi, afsætning, international økonomi, kulturforståelse, innovation.

Virksomheder

Som erhvervsgymnasium har vi et tæt samarbejde med forskellige lokale og internationale virksomheder.
Vi har fokus på at vise vores elever, at fagene handler om virkeligheden og kan bruges til noget. 

Indlæg fra spændende erhvervsfolk

Til vores fællessamlinger inviterer vi spændende foredragsholder, og har således haft besøg af blandt andre:

 • Jesper Buch - iværksætter og grundlægger af bland andet JustEat
 • Konrad Kierklo - tidligere elev på Tietgen Handeksgymnaisum og Group CEO ved Miinto Group
 • Peter Falktoft -  tv- og radiovært 
 • Emma Holten - foredragsholder, feministisk aktivist og skribent
 • Theis Brøgger - Kommunikationsdirektør i Arla
 • Daniel Rye - fotograf

Afhængigt af fag inviterer lærerne oplægsholdere ud til deres klasser, som fortæller om markedsføring, kommunikation, branding m.m.

Virksomhedsbesøg for HHX-elever

Virksomhedsbesøg indgår som en naturlig del af undervisningen, så eleverne får mulighed for at lære mere om brancher og jobfunktioner i forskellige virksomheder.
Et virksomhedsbesøg kan enten bruges til at give eleverne en overordnet viden om hverdagen i en virksomhed eller bruges som et led i undervisningen – evt. i forbindelse med et projekt. Virksomhedsbesøg er en vigtig del af undervisningen, da eleverne her får et godt indblik i erhvervslivet og de arbejdsopgaver, som medarbejderne sidder med. Vi besøger både små lokale virksomheder og store internationale virksomheder, så du får et indblik i forskellige virksomhedskulturer.

Må vi besøge din virksomhed?

Vil I være vært ved et virksomhedsbesøg?
Et virksomhedsbesøg giver jeres virksomhed en enestående mulighed for at skabe en øget opmærksomhed og interesse overfor skolens elever. I får mulighed for at vise, hvad jeres virksomhed står for, hvordan jeres dagligdag fungerer, hvilke jobfunktioner der findes etc. Kontakt Samantha Schmidt Andersensasc@tietgen.dk for spørgsmål eller forespørgsler om besøg hos jer.

Samarbejdspartnere på Tietgen Handelsgymnasium

 • Montana
 • Vestfyens Bryggeri
 • OB og Odense Sport og Event
 • Coop
 • Arla
 • Inrotech

Brobygning på Syddansk Universitet

Gymnasiet er studieforberedende – særligt til de mellemlange og lange videregående uddannelser.

Over mange år har vi gjort meget ud af vores brobygning til Syddansk Universitet med særlig fokus på deres mere erhvervsrettede og økonomiske uddannelser. Brobygningen spreder sig udover alle tre år af gymnasietiden 

1.g

I forbindelse med valg af studieretning og valgfag får eleverne besøg af vejledere og studerende fra SDU, der fortæller om matematikkens rolle som redskabsfag indenfor særligt de økonomiske uddannelser

2.g.

I forbindelse med overvejelserne om videregående uddannelse deltager eleverne i et informationsarrangement, hvor vi får besøg af Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi. De fortæller om erhvervsrettede uddannelser i bredden. Dvs. både de meget økonomisk- matematisk funderede uddannelser, men også uddannelser med fokus på organisation, ledelse, kommunikation m.m.

3.g.

I forbindelse med elevernes Studieområdeprojekt deltager de i et informationssøgnings- og vejledningsarrangement på universitetet. Eleverne får således mulighed for at arbejde på SDU og trække på deres resurser i form af eksperter og bibliotekarer.

Internationalt samarbejde

Tietgen Handelsgymnasium samarbejder med skoler fra forskellige lande – også de nordiske.

Nordplus

I skoleårene 2016-17 og 2017-18 deltog vi sammen med vores samarbejdsskole, Kallaveden lukio, i Kuopio, Finland, i et Nordplus Junior projekt med titlen: ”Culture and learning - preparing for 21st Century Skills in a Global World”.

Projektet indeholder elevudveksling med homestay, hvor der arbejdes med kompetencer som samarbejde, kreativitet, kommunikation, kritisk tænkning og resiliens/robusthed.

Eleverne får kendskab til hinandens kultur, historie, traditioner, og sprog.

Store oplevelser og venner for livet!