English

Er jeg en del af AMU-målgruppen?

AMU-målgruppen er dig, der enten er faglært eller ufaglært. Det vil sige, at du har stået i lære inden for et fag, eller arbejder indenfor faget uden en egentlig uddannelse.

AMU-målgruppen

Arbejdsmarkedsuddannelser (AMU) er lavet for at styrke faglærte og ufaglærte på arbejdsmarkedet. Alle kan deltage på AMU, men er du faglært eller ufaglært (altså i AMU-målgruppen) er kurserne billigere og din arbejdsplads modtager løntabsrefusion for den tid du er væk fra dit arbejde. 

Er du i AMU-målgruppen?

Er du ufaglært?
Hvis du arbejder ufaglært og er uden uddannelse, er du i AMU-målgruppen.

Har du en erhvervsuddannelse (eud)?
Hvis du har en praktisk uddannelse indenfor et bestemt erhverv, fx. frisør, ekspedient, smed eller tømrer, er du i AMU-målgruppen. 

Er du ledig?
Hvis du er ledig, og kan få kurset gennem din a-kasse, så er kurset gratis for dig. Vi anbefaler, at du taler med din a-kasse inden tilmelding. 

Har du en videregående uddannelse?
Hvis du har en videregående uddannelse er du som udgangspunkt ikke i AMU-målgruppen. Der er dog en undtagelse for dig, der har en videregående uddannelse, som du ikke har brugt de sidste 5 år. 

Lav deltagerbetaling og godtgørelse til arbejdspladsen

Der er mange fordele for AMU-målgruppen. En af de mest markante er, at alle i AMU-målgruppen kan tage på et AMU-kursus til lav deltagerbetaling.
Vil du fx lære mere om Excel på kursusforløbet Excelhajen, så er deltagerbetalingen for AMU-målgruppen 1.330 kr, mens den for højtuddannede er 4.618 kr. (2021-priser).

En anden fordel er, at man som virksomhed modtager løntabsgodtgørelse (VEU-godtgørelse) for de medarbejdere i AMU-målgruppen man har på et AMU-kursus. 

>> LÆS MERE OM AMU-KURSER OG VEU-GODTGØRELSE PÅ BORGER.DK

Lena Baunsgaard Pedersen

Administrationskoordinator Telefon: 65 45 20 03 Mail: lbpe@tietgen.dk