English

Fra ledighed til elevplads

Charlotte Memborg Petersen tog sagen i egen hånd og kæmpede sig til at få en erhvervsuddannelse ved hjælp af et uddannelsesløft

Efter en hård og sej kamp fik Charlotte tilkæmpet sig en efteruddannelse via uddannelsesløft. Charlotte har fået fuldt udbytte af sit skift, da hun nu er landet hos Autohuset Vestergaard som reservedelssælger. Her får hun lov til at udleve en kombination af sine to passioner: salg og biler. 

Tog ikke et nej for et nej

I 2017 besluttede sig for at sige sit job som dagplejer op, og komme tilbage til sin oprindelige drøm - at blive salgsasssistent. Men da hun på jobcenteret forhørte sig om mulighederne for uddannelse, fik hun af vide, at det ikke kunne lade sig gøre. Charlotte tog dog ikke et nej for et nej, og hun begyndte derfor at undersøge sagen på egen hånd. Det var en jungle at komme igennem, men via en kombination af møder med sin a-kasse, en uddannelsesvejleder på Tietgen og adskillige Google-søgninger, fik hun endelig sit ønske opfyldt. Hun startede på eud business på Tietgen Business i sommeren 2017, og påbegynde rejsen mod en ny karriere. ”Det er dejligt at jeg via et uddannelsesløft fik mulighed for at tage et grundforløb på 100% dagpengesats," forklarer hun.

For Charlotte er der ingen tvivl. Selvom hun selvfølgelig var presset op til eksamen, synes hun ikke efteruddannelse har været uforeneligt med familielivet.”Man er nødt til at lægge lidt ekstra i det, men så er det heller ikke værre,” siger hun. ”Jeg har haft en stor personlig gevinst, og det har været fedt at få muligheden.”

Vær stædig og spring ud i det

Charlotte ville ikke tøve med at gøre det hele igen, og hun er da også klar i sine opfordringer til folk i samme situation som hende. ”Til folk i den samme situation som mig vil jeg sige: Vær stædig. Tag ikke et nej for et nej. Hvis man bare lader sig feje af første gang, så kommer man ingen vegne,” siger hun. ”Og til de voksne som overvejer et uddannelsesløft, er det bare at springe ud i det. Man står bare så bedre stillet med en uddannelse, og derfor er det bare med at komme i gang.”

Uddannelse er for alle

Charlotte understreger, at man det er vigtigt at man selv tager handling for at få den uddannelse, man drømmer om. Og gør man det, kan man, ligesom Charlotte, pludselig finde sig selv i et helt nyt karrierespor med nye oplevelser og erfaringer. "Uddannelse er for alle, og det er med at række ud efter mulighederne – også når de ikke virker helt åbenlyse," afslutter hun.

Læs mere om mulighederne for at få et uddannelsesløft her.

Charlottes uddannelse (handelsuddannelsen med speciale i indkøb eller salg) er på Stars (Styrelsen for arbejdsmarked og rekruttering) positivliste, og man kan som borger få 100% dagpengesats, når man tager handels- eller økonomiuddannelsen på Tietgen Business. 
Du kan læse mere om Stars positivliste her

Vil du vide mere?

Kontakt en af vores uddannelsesvejledere på tkcvejledning@tietgen.dk eller telefon 65 45 20 77

Inger Lund

Uddannelsesvejleder Telefon: 65 45 20 77 Mail: inlu@tietgen.dk

Ann Aarby Kirk

Uddannelsesvejleder Telefon: 65 45 20 78 Mail: anaa@tietgen.dk