English

FVU-dansk

FVU-dansk er et kort og effektivt kursus, som gør, at du læser og skriver hurtigere med færre fejl og misforståelser.

Bliv bedre til at stave, læse, forstå og skrive

På FVU-dansk bliver du bedre til: 

  • at stave ord
  • at læse og forstå tekster
  • at skrive og at bruge tekster

Du har selv indflydelse på hvilke tekster du arbejder med. Har du fx en tekst, som er svær for dig at læse eller forstå, kan du tage den med til undervisningen. Det kan også være instruktioner og beskeder til breve, e-mails, blade og aviser. Valget er dit. 

Indhold på FVU-dansk

På kurset arbejder du med det, som du har brug for. Undervisningen tilrettelægges individuelt. Det betyder også, at du kan vælge et blended forløb, hvor du arbejder med onlineundervisning en del af tiden. Læs mere om blended learning her. 

FVU trin på FVU Dansk

FVU-dansk er bygget op af 4 trin. På alle 4 trin arbejder du med dansk i hverdagen. Hvert trin kan tilrettelægges i forløb af 40-80 lektioner. Du kan deltage på samme trin flere gange. Dit niveau afgøres af en trinplaceringstest. Når du er færdig med et trin, har du mulighed for at gå til trinprøve for at komme videre til næste FVU-trin. Læs mere om FVU-trinprøver her.

FVU trin 1
På trin 1 lærer du at stave de små, nemme ord. Du læser og skriver korte tekster. Desuden arbejder du med, hvad du læser og skriver i hverdagen.

FVU trin 2
På trin 2 lærer du mere om de lidt svære ord. Du læser og skriver tekster. Og du arbejder også med korte instruktioner.

FVU trin 3
På trin 3 får du viden om grammatik og forskellige typer af tekster. Du arbejder også med, hvordan du kan anvende denne viden, når du læser, staver og skriver.

FVU trin 4
På trin 4 arbejder du især med skriftlig dansk. Du skal blive bedre til at skrive, så du kan skaffe dig viden i forbindelse med job, uddannelse eller din fritid. 

Trinprøve på FVU-dansk
Når du går til trinprøve for du udleveret to opgavesæt. Opgavesæt 1 besvares uden brug af hjælpemidler. Ved besvarelse af opgavesæt 2 kan de ordbøger, der har været brugt i undervisningen, anvendes. Ordbøgerne stilles til rådighed ved prøven af uddannelsesinstitutionen.

Hvor
Undervisningen foregår på Ejlskovsgade 3 i Odense C. Vi bor lige bag Odense Banegård.

Hvornår
Du kan starte, når det passer dig - vores hold kører hele tiden:

Mandag: 8.30 - 13.45
Tirsdag:  8.30 - 13.45  og 17.30 – 19.00
Onsdag:  8.30 - 13.45
Torsdag: 8.30 - 13.45  og 17.30 – 19.00
Fredag:   8.30 - 13.45

Pris
Undervisningen er gratis.
Når du er på dagpenge eller anden offentlig forsørgelse, kan FVU-dansk være en del af din jobplan. Hvis du ikke er i aktivering, kan du stadig godt gå til FVU-dansk. Blot skal du huske at informere din a-kasse/din sagsbehandler om, at du går til undervisning.

Kom godt i gang
Inden du starter, er det vigtigt at finde ud af, både om FVU-dansk er det rigtige tilbud for dig, og på hvilket trin du skal starte. Det sikrer vi med både en indledende samtale og en efterfølgende grundig afklaringssamtale med udgangspunkt i en test.

* FVU-dansk = undervisning i læsning, stavning og skriftlig fremstilling på dansk. FVU-dansk er ikke sprogundervisning i dansk. 

Kontakt os 

Har du spørgsmål vores FVU-tilbud til privatpersoner er du velkommen til at tage fat i vores uddannelsesvejleder. Hun hjælper dig med at finde det rigtige tilbud til dig. 

Pernille Larsen

FVU/OBU-vejledning og undervisning Telefon: 20 11 81 26 Mail: nill@tietgen.dk