English

OBU - ordblind

OBU står for OrdBlindeUndervisning. Det er gratis undervisning for dig, der er færdig med folkeskolen og ordblind.

Er jeg ordblind?

Hvis du har svært ved at læse eller skrive, så er du måske ordblind. På Tietgen kan vi hjælpe dig med forskellige tilbud, så du kan fungere bedre i hverdagen. Og vi tester dig selvfølgelig for ordblindhed.   

Indhold på ordblindekursus

Alle ordblindekurser sammensættes individuelt ud fra dine behov, men et kursus kunne se sådan ud: 

  • Få hjælp til at læse eller stave med hjælpeprogrammer og apps på din mobiltelefon, tablet eller pc
  • Grammatik og huskeregler til at kunne stave bedre
  • Fri adgang til lydbøger og e-bøger som krimier, biografier, faglitteratur o.lign.   

På alle kurser snakker vi om at være ordblind og fortæller hvilken betydning ordblindhed kan have i dagligdagen. Det er nemlig vigtigt for os, at du ved at du ikke er alene med din ordblindhed og at ordblindhed ikke har noget med intelligens at gøre. 

Målgruppe
Du skal være berettiget til ordblindeundervisning - bare rolig vi kan teste dig. Samtidig skal du være fyldt 25 år. Er du ikke fyldt 25 år skal du leve op til ét af følgende krav: 

  • Du er i gang med eller har gennemført en ungdomsuddannelse - fx stx, hhx eller eud business
  • Du er selvforsørgende og arbejder min. 20 timer om ugen
  • Du kan være på barsel
  • Du er blevet vurderet til ikke at være i målgruppen for FGU

Kursuslængde
Du skal bruge mellem 3 - 30 timer om ugen. Din undervisning kan tilrettelægges som et kort intensivt kursus eller som et længerevarende forløb. Det aftaler du med vores uddannelsesvejleder inden opstart. 

Hvor og hvornår
Alt vores ordblindeundervisning foregår på Ejlskovsgade 3 i Odense C - vi ligger lige bag Odense Banegård. 
Der er undervisning alle hverdage fra kl. 8.30 - 13.45 samt tirsdag aften kl. 17.00 - 19.30. Vores undervisning kører hele tiden, så du kan starte når du vil og når det passer dig. 

Pris
Det er gratis at gå til undervisning. Det er også gratis at få vejledning fx i forbindelse med en ansøgning om it-hjælpemidler eller anden assistance

Ordblindetest - vi kan teste dig 

For at få adgang til gratis ordblindeundervisning skal du have en gyldig ordblindetest. På Tietgen kan vores dygtige ordblindeundervisere teste dig helt gratis. 

Tag kontakt til vores ordblinde-visitator Pernille Larsen. Hun hjælper dig med at få en tid til ordblindetest og med at komme i gang på et af vores ordblindehold.