English

Klar til studiestart

Brug en uge af din sommerferie på at blive klar til at starte på din ungdomsuddannelse.

Bliv bedre til at studere

Er du ordblind og skal starte på en uddannelse til sommer, så er dette kursus lige noget for dig. Kurset tager en uge, og så er du klar til at studere og blive kolgere

Indhold på Klar til studiestart

I løbet af ugen vil der være fokus på studieteknik og hvordan du anvender relevante funktioner i forhold til det at være studerende, f.eks.:

  • Hvordan du ændrer en tekst fra pdf-fil til en lydfil og sender lydfilen til din mobiltelefon. Så kan du lytte til tekster i bussen, bilen eller toget!
  • Hvordan du importerer ordbøger, som passer til dit eget fagområde, så du kan skrive og formulere dig på et passende niveau.
  • Hvordan du indstiller alle væsentlige funktioner i dit læse/stave program (hastighed, stemmer, sprog, oplæsnings- og stavestrategier samt ordbog) i forhold til læseformål.

Du får viden om, hvilke muligheder og rettigheder du har som ordblind under din uddannelse.

Målgruppe
Du skal være berettiget til ordblindeundervisning - bare rolig vi kan teste dig. Samtidig skal du være fyldt 25 år. Er du ikke fyldt 25 år skal du leve op til ét af følgende krav: 

  • Du er i gang med eller har gennemført en ungdomsuddannelse - fx stx, hhx eller eud business
  • Du er selvforsørgende og arbejder min. 20 timer om ugen
  • Du kan være på barsel
  • Du er blevet vurderet til ikke at være i målgruppen for FGU

Tid og sted
Klar til start kører i uge 31 fra kl. 8.30-16.00 (mandag - fredag). Undervisningen foregår på Tietgen Business, Ejlskovsgade 3 i Odense C – lige bag banegården.

Tilmelding
Tilmeld dig hos vores vejleder Britt (kontaktinfo nederst på siden) senest uge 26, da du i denne uge skal komme forbi til en samtale og en test for ordblindhed, hvis du ikke allerede er testet.

Spørgsmål - kontakt Bodil Møller Schmidt

Bodil Møller Schmidt

Uddannelsesvejleder for FVU Telefon: 51 14 50 59 Mail: bosc@tietgen.dk