Her på siden kan du få overblik over nogle af de spørgsmål, der vedrører uddannelsesløft.
Puljen til uddannelsesløft giver fordelagtige muligheder for borgeren, der får dagpenge eller kontanthjælp, men hvad er egentlig op og ned? Her kan du finde spørgsmål og svar om forskellige ting der omhandler uddannelsesløft.
I Puljen til uddannelsesløft er forskellige ordninger og muligheder:
Uddannelsesløftet bliver finansieret af forskellige puljer, og det er jobcentret, der afgør, hvilken pulje, der bliver valgt. Det er også jobcentret, der afgør, om borgeren er berettiget til uddannelsesløft, og det er jobcentret, der bevilliger uddannelsesløftet.
Vi tilbyder uddannelsesløft til alle vores uddannelser inden for kontor, handel, detail og event. Det kan være til grundforløb alene, hovedforløb alene eller til en hel uddannelse (hvis der er praktikcenter-mulighed).
De følgende specialer findes ikke i Tietgen PraktikCenter, men der er mulighed for at tage grundforløbet på Tietgen, og derefter er det intentionen, at borgeren får en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver, evt. med tilskud fra voksenlærlingeordningen.
Denne ordning udløber 31. marts 2021:
Det er helt individuelt alt efter den enkelte borgers baggrund og ønske.
Borgeren overgår til den ydelse, der er på den pågældende uddannelse. Det kan være SU, praktikydelse eller voksenelevløn.
Den nuværende ydelse, men tjek altid med sagsbehandler.
Jobcentret skal godkende og betale for RKV’en. Jobcentret sender en købsaftale på RKV’en på 434,55 kr. inden vejlederen udarbejder og udleverer RKV og uddannelsesplan.
De skal medbringe ALLE skole- og uddannelsespapirer samt et CV.
Rækkefølgen er:
Har du spørgsmål til uddannelsesløft, er du velkommen til at kontakte vores vejledere Inger Lund og Ann Aarby Kirk på tkcvejledning@tietgen.dk.