English

Erhvervsuddannelser har vind i sejlene

Efterspørgslen på elever fra de merkantile erhvervsuddannelser er stadig høj, afslører de seneste tal på området.

På Tietgen Business har bl.a. handelsuddannelsen oplevet en fordobling af indgående uddannelsesaftaler mellem virksomheder og elever, siden finanskrisen ramte i 2008. Eleverne følger også med, og ønsker i højere grad er gå fra grundforløbet til hovedforløbet på Tietgen Business – her er tallet steget flot det seneste år. Uddannelseschef på Tietgen Business Jesper Stentoft er glad for udviklingen.

”Vi er rigtig glade på uddannelsens og fagområdets vegne. Der er meget snak om nedgang i detail, men vi oplever alligevel en fastholdelse og god udvikling på området. I hele region syd er der efterspørgsel på god arbejdskraft indenfor detail, kontor og handel, som er vores hjerteblod. Vi skal løbende tilpasse og forbedre uddannelserne, hvilket vi gør i tæt dialog med branchen. Vi mener at en stærk erhvervsuddannelse kan være det rette for rigtig mange unge. Vi fortsætter med at videreudvikle og styrke vores hovedforløb, så vi har endnu bedre tal næste år, ” fortæller Jesper Stentoft.

Antallet af uddannelsesaftalerne er generelt stigende på de fire hovedområder som Tietgen Business dækker – kontor, handel, detail og event. På sidstnævnte område, som er det nyeste ben, opleves et stadigt større fokus fra virksomhederne, på hvad en dygtig eventelev kan bidrage med.