English

Præmiehøst ved DM i entreprenørskab

Tietgen Handelsgymnasium var flot repræsenteret, da præmierne til danmarksmesterskabet i entreprenørskab for elever på ungdomsuddannelser blev uddelt sent onsdag den 18. april.

Elevernes indsats hyldes ved DM

Over 4000 elever har i løbet af året deltaget i undervisningsforløbet Company Programme, hvor de har arbejdet med at udvikle iværksætterideer, og onsdag kulminerede det til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, hvor de bedste 162 elever fordelt på 42 hold fra hele landet dystede.

Virksomheden Privacy Matters fra Tietgen Handelsgymnasium vandt både sporet Trade & Skills og den samlede 2. plads for deres produkt, som er en simpel løsning på hackeres webcam-overvågning af tilfældige mennesker.

Privacy Matters_DM i entreprenørskab

Elev-virksomheden Privacy Matters fra Tietgen Handelsgymnasium

"Vi er nået rigtig langt, og det har været en mega lærerig proces for os alle sammen. Det har bare været en fed oplevelse, og vi fortsætter med vores idé", lød det fra gruppen, som vandt 6000 kr. sponsoreret af Nordea.

Også Teacherific fra Tietgen Handelsgymnasium vandt deres spor Business & Service for ideen til et værktøj der skal gøre det lettere og mere overskueligt at planlægge undervisningen for lærere. For det blev de præmieret med et gavekort på 500 kr. per person sponsoreret af Bloomberg.

Eleverne hyldes i flotte rammer

DM i Entreprenørskab blev afholdt Industriens Hus, hvor elev-virksomhederne skulle bevise, at de havde styr på både idé, forretningsmodel, markedspotentiale og samtidig levere et stærkt pitch i flere forskellige situationer for at imponere dommerne.

Efter en hel dags konkurrencer var der om aftenen festmiddag for alle deltagerne, hvor vinderne blev kåret. Til festmiddagen deltog også de to iværksættere og investorer Tommy Ahlers og Tommy Andersen, som sammen med Morten Resen gav inspirerende oplæg til de håbefulde unge iværksætterspirer.