English

Rådgivere fra Danske Bank underviste i daglig økonomi

Vores 1.gere har netop afsluttet deres økonomiske grundforløb, hvor de i den seneste uge har arbejdet intenst med emnet daglig økonomi. I denne uge skal eleverne vise, hvad de har lært, når der står eksamen på skoleskemaet.

Rådgivere fra Danske Bank underviste i daglig økonomi

Til at hjælpe med undervisningen fik vi i sidste uge besøg af fem rådgivere fra Danske Bank Fyn, som kunne dele ud af deres mangeårige erfaring med at rådgive danskere om deres privatøkonomi.

Rådgiverne kunne blandt andet fortælle vores elever om, hvordan man laver et budget, hvad det betyder økonomisk at flytte hjemmefra, hvorfor det er en god idé at spare op, hvad det koster at låne penge og hvad begreber som ”rente” og ”ÅOP” dækker over.

”Vi er enormt glade for at kunne hjælpe med at give disse unge mennesker en god økonomisk forståelse, for jo tidligere de lærer om penge og økonomi, desto bedre bliver de til at træffe gode økonomiske beslutninger senere hen,” siger Brian Peterson, rådgiver og boligansvarlig i Danske Bank Fyn, og tilføjer:

”Danskernes forbrug af penge bliver mere og mere digitalt, hvilket også betyder, at det bliver mere uhåndgribeligt, end da man i højere grad brugte kontanter. Den digitale verden åbner for en masse smarte løsninger, men også farlige tilbud såsom kviklån, der nemt kan friste, hvis man ikke kan gennemskue de ofte dårlige vilkår i sådan en aftale. Derfor har det meget stor betydning for de unge menneskers fremtid, at de har forståelse for privatøkonomi.”