English

Tysk elev i praktik hos Foliekniven

Rune (t.v., direktør hos Foliekniven) og Phillip (t.h., tysk handelsstuderende) har arbejdet tæt sammen i et interkulturelt praktiksamarbejde

Ung, studerende og ny i Danmark

De sidste fire måneder har den tyske 21-årige handels- og kontorelev Phillip Langer arbejdet hos Foliekniven under en praktikaftale, der afsluttes den 30. november. Phillip har haft til opgave at hjælpe Foliekniven med at kickstarte et indtog på det tyske marked, og det har været en succesfuld oplevelse for begge parter.

Tietgen etablerer praktikpladsmuligheder for vores elever i udlandet, og i den forbindelse er især Tyskland i fokus. Det sker dog også, at der kommer forespørgsler den anden vej rundt, og heldigvis er der så danske virksomheder, som kan se en fordel i at være praktikvært for dygtige tyske studerende.

Phillip ved sin faste arbejdsstation

Både Foliekniven og Phillip tager værdifuld erfaring med sig fra samarbejdet. Foliekniven har fået gode perspektiver på den tyske kultur, og de har haft stor brug af Phillips indgående kendskab til det tyske sprog og hans flair for arbejde med en webshop. Arbejdsopgaverne har været veldefinerede, og Phillip har lært en masse om dansk kultur. Phillip har især bidt mærke i danskernes unikke koncept ’hygge’ og den mindre stressprægede hverdag, sammenlignet med Tyskland. Det har været fedt for Phillip at mærke et godt socialt sammenhold på arbejdspladsen, hvor man altid spiser sammen og bruger tid sammen uden for arbejdet – noget der ikke er en selvfølge i Tyskland. Phillip har været meget tilfreds med sin beslutning, og han anbefaler andre internationale studerende at overveje et ophold i Danmark.

Du kan læse mere om Foliekniven på deres hjemmeside her. 


Praktik i Tyskland

Er du elev på Tiegen Business, har du også mulighed for at komme i praktik ligesom Phillip. Tietgen har en række tyske samarbejdsskoler med kontakter til virksomheder, hvor du kan komme i praktik i en til to uger. Kontakt vores mobilitetskoordinator Lisbeth Junker Mathiassen på mail ljma@tietgen.dk