English

Praktik i udlandet for eux-elever

Du kan tage dit hovedforløb i udlandet og blive skarp til sprog mens du arbejder. Som eux-elev har du to muligheder for at tage din uddannelse i udlandet - du kan selv finde en elevplads og du kan få hjælp fra PIU.

Hovedforløbet 'kontor - online'

Med 'kontor - online' kan du tage dit hovedforløb i udlandet, hvis din eux-uddannelse ligger inden for kontor/administration. Du arbejder hos virksomheden og tager dine skoleforløb online. Du behøver på den måde ikke tage hjem når du skal på skoleophold. 

Hvordan er uddannelsen bygget op?

Hovedforløbet på 'kontor - online' er en fuld gyldig erhvervsuddannelse med de samme fag og niveauer, som hvis det var undervisning på skolen – også underviserne er de samme fra Tietgen Business. Du opnår både et dansk uddannelsesbevis (kontor med speciale i administration) samt et EBBD+ diplom (European Business Baccalaureate Diploma).

Alle undervisningsmaterialerne ligger på vores online læringsportal, og du har naturligvis adgang til dem 24/7. Alle fag har en lektionsplan, så du på forhånd kan se afleveringsopgaver, hvornår du kan få hjælp fra din underviser osv. På den måde bliver uddannelsen meget fleksibel, så du kan læse, når det passer med dit arbejde og fritid. Du kan altid komme i kontakt med underviser, og underviseren vil afholde online videomøder, hvor der vil være undervisning i udvalgte emner, spørgetime m.m.

Find en elevplads selv eller få hjælp fra PIU

Som eux-elev har du to muligheder for at tage din elevtid i udlandet og tage skoleforløbene online:
1) du finder selv en elevplads eller
2) PIU hjælper med at find din elevplads.

Uanset om du selv finder en elevplads eller skal have hjælp til det, skal du meldes ind i PIU - Praktik I Udlandet - fordi PIU hjælper dig med at få din elevplads godkendt. 

Du finder selv en elevplads

Hvis du selv finder en elevplads, er hele verden åben for dig og du er din egen begrænsning. I dag findes der rigtig mange muligheder for at søge job hos internationale virksomheder og butikker med filialer i udlandet. Du kan få gode råd om jagten på din elevplads her

PIU hjælper med en elevplads i Storbritannien eller Tyskland

Vil du have hjælp til at finde en elevplads i udlandet, kan PIU hjælpe dig. PIU kan hjælpe med elevpladser i Storbritannien og Tyskland. Vi gør opmærksom på, at elevpladser i Storbritannien er eftertragtede, og det derfor kan være svært at komme i betragtning her. 

Forløbet - sådan gør du

Hvis du er seriøs om at tage din elevtid i enten Storbritannien eller Tyskland, skal du henvende dig til vores PIU-koordinator for eux-elever Claus Øgendahl. Han sørger for, at du bliver meldt ind i PIU-ordningen og hjælper dig i hele processen. Som det første indkaldes du til et interview med PIU-sekretariatet, hvor du skal give en kort præsentation af dig selv og fortælle om dine ønsker for opholdet. Efter interviewet modtager du et optagelsesbrev, og du skal nu i gang med at skrive en generel ansøgning på enten tysk eller engelsk om dine ambitioner og dine ønsker. Ansøgningen sender du til PIU-sekretariatet, der efterfølgende sender den ud til virksomheder i udlandet. Fra januar til slutningen af juni skal du være klar på at rejse ud for at tage til ansættelsessamtaler hos nogle af de virksomheder, som PIU-sekretariatet har fundet til dig. Du følges som regel med andre elever, som skal til samtale samme sted. 

Mulighed for økonomisk støtte

Uanset om du bliver elev i Tyskland eller Storbritannien eller et helt tredje land, er der hjælp at hente til din økonomi via Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB). De yder støtte til deltagelse i jobsamtaler, flytteudgifter, husleje, transport til og fra skoleophold m.v. Du kan læse mere om AUB på borger.dk.

Kontakt og tilmelding

Du kan kontakte Claus Øgendahl hvis du har spørgsmål til praktik i udlandet. Claus hjælper dig også med at blive meldt ind i PIU og med at skrive din ansøgning.