English

Praktik i udlandet for hhx-elever

Har du en hhx-uddannelse og drømmer du om at tage din erhvervsuddannelse i udlandet, så er der to muligheder for dig. Du kan selv finde en elevplads eller du kan få hjælp fra PIU.

Hovedforløbet 'kontor - online'

Hvis du vil tage din elevtid i udlandet, er det vores hovedforløb 'kontor - online', der åbner verden for dig. På hovedforløbet arbejder du hos virksomheden i udlandet og tager dine skoleforløb online via vores online læringsplatform. På den måde behøver du ikke tage hjem hver gang du skal på skoleophold.  

Hvordan er uddannelsen bygget op?

Hovedforløbet på Kontor Online er en fuld gyldig erhvervsuddannelse med de samme fag og niveauer, som hvis det var undervisning på skolen – også underviserne er de samme fra Tietgen Business. Du opnår både et dansk uddannelsesbevis (kontor med speciale i administration) samt et EBBD+ diplom (European Business Baccalaureate Diploma).

Alle undervisningsmaterialerne ligger på vores online læringsportal, og du har naturligvis adgang til dem 24/7. Alle fag har en lektionsplan, så du på forhånd kan se afleveringsopgaver, hvornår du kan få hjælp fra din underviser osv. På den måde bliver uddannelsen meget fleksibel, så du kan læse, når det passer med dit arbejde og fritid. Du kan altid komme i kontakt med underviser, og underviseren vil afholde online videomøder, hvor der vil være undervisning i udvalgte emner, spørgetime m.m.

Find en elevplads selv eller få hjælp fra PIU

Som hhx-elev har du to muligheder for at tage din elevtid i udlandet og tage skoleforløbene online:
1) du finder selv en elevplads eller
2) PIU hjælper med at find din elevplads.

Uanset om du selv finder en elevplads eller skal have hjælp til det, skal du meldes ind i PIU - Praktik I Udlandet - fordi PIU hjælper dig med at få din elevplads godkendt. 

Du finder selv en elevplads

Hvis du selv finder en elevplads, er hele verden åben for dig og du er din egen begrænsning. I dag findes der rigtig mange muligheder for at søge job hos internationale virksomheder og butikker med filialer i udlandet. Du kan finde flere gode råd til jagten på en elevplads i udlandet her.

PIU hjælper med en elevplads i Storbritannien eller Tyskland

Vil du have hjælp til at finde en elevplads i udlandet, kan PIU hjælpe dig. PIU kan hjælpe med elevpladser i Storbritannien og Tyskland. Vi gør opmærksom på, at elevpladser i Storbritannien er eftertragtede, og det derfor kan være svært at komme i betragtning her. 

Forløbet - sådan gør du

Hvis du er seriøs om at tage din elevtid i enten Storbritannien eller Tyskland, skal du henvende dig til vores PIU-koordinator  for hhx-elever, Ruth Schaeffer. Hun sørger for, at du bliver meldt ind i PIU-ordningen og hjælper dig i hele processen. Som det første indkaldes du til et interview med PIU-sekretariatet, hvor du skal give en kort præsentation af dig selv og fortælle om dine ønsker for opholdet. Efter interviewet modtager du et optagelsesbrev, og du skal nu i gang med at skrive en generel ansøgning på enten tysk eller engelsk om dine ambitioner og dine ønsker. Ansøgningen sender du til PIU-sekretariatet, der efterfølgende sender den ud til virksomheder i udlandet. Fra januar til slutningen af juni skal du være klar på at rejse ud for at tage til ansættelsessamtaler hos nogle af de virksomheder, som PIU-sekretariatet har fundet til dig. Du følges som regel med andre elever, som skal til samtale samme sted. 

Mulighed for økonomisk støtte

Uanset om du bliver elev i Tyskland eller England eller et helt tredje land, er der hjælp at hente til din økonomi via Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB). De yder støtte til deltagelse i jobsamtaler, flytteudgifter, husleje, transport til og fra skoleophold m.v. Du kan læse mere om AUB på borger.dk.

Kontakt og tilmelding

Du kan kontakte Ruth Schaeffer hvis du har spørgsmål til praktik i udlandet. Ruth hjælper dig også med at blive meldt ind i PIU og med at skrive din ansøgning. 

Ruth Voldgaard Schaeffer

Studievejleder/IB coordinator, Tietgen Handelsgymnasium Telefon: 65 45 22 22 Mail: rusc@tietgen.dk