English

Ordblindeundervisning for virksomheder

Et tilbud til ordblinde medarbejdere, så du som virksomhed udnytter deres kompetencer bedre. Medarbejderne lærer at bruge hjælpemidler til at løse de opgaver, som de synes er svære.

Giv ordblinde medarbejdere ny viden og få fokus på muligheder

Ordblind og hvad så?
På næsten alle arbejdspladser er der medarbejdere, som har svært ved at læse eller skrive. Forklaringen på medarbejdernes vanskeligheder kunne være ordblindehed. Kig efter de små tegn; måske vil medarbejderen helst udføre skriftlige opgaver hjemme eller løse den sammen med en makker.

Heldigvis kan ordblinde medarbejdere hjælpes og tilbydes forskelige hjælpemidler til at fungere i en virksomhed. Det btyder, at du som virksomhed fastholder dygtige medarbejdere og får en højere grad af lønsomhed når dine ansatte.

På vores ordblindehold får medarbejderne hjælp til at

  • bruge it-hjælpemidler til at løse deres arbejdsopgaver
  • søge om it-hjælpemidler eller personlig assistance, der kan gøre jobbet nemmere
  • øge selvtilliden og får mod på uddannelse

Hvem
Ansatte med mere end 20 timer om ugen – også lærlinge og IGU-elever - kan deltage i vores ordblindeundervisning. Inden undervisningens start gennemfører vi en visitation af medarbejderen for at sikre, at ordblindeundervisning er det rigtige tilbud.

Hvor
Du bestemmer hvor og hvornår undervisningen finder sted. Vi har flere forskellige undervisningstilbud til ordblinde medarbejdere:

  • Undervisning i lokaler hos virksomheden (der skal være mindst 3 ordblinde medarbejdere, der kan gå til undervisning samtidig)
  • OBU-Flex Lær: en kombinationen af online og fremmøde, hvor medarbejderen kan lære når det passer
  • Undervisning hos os på Ejlskovsgade 3 i Odense.

Hvornår
Det er helt op til dig og dine medarbejdere, hvornår undervisningen ligger. Vi foreslår, at du lægger ordblindeundervisningen på de stille dage eller i en evt. lavsæson. På den måde kan din virksomhed både fastholde og opkvalificere medarbejdere, når det passer ind i dagligdagen. Vi tilpasser kursuslængden efter dit behov.

Økonomi

Forløbet er gratis. Hvis undervisningen ligger i arbejdstiden, er der mulighed for at søge Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU). Det svarer i 2020 til kr. 119 kr. i timen. Mange kompetencefonde yder derudover tilskud på fx kr. 75 i timen, når medarbejderne deltager i FVU eller ordblindeundervisning.

Kontakt os 

Har du spørgsmål om vores ordblindeundervisning eller FVU-tilbud for virksomheder er du velkommen til at tage fat i os. Vi kan også hjælpe dig med at skræddersy en FVU-løsning, som passer til din virksomheds strategi og mål. 

Pernille Larsen

FVU/OBU-vejledning og undervisning Telefon: 20 11 81 26 Mail: nill@tietgen.dk

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes